Sóterápiás termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

+36 30/ 466 2757

Űrlapunk segítségével elküldheti üzenetét, érdeklődését!

Értesüljön első kézből legfrissebb akcióinkról, sóterápiával kapcsolatos híreinkről!

Vásárlástól való elállás joga, szavatosság

Jogi információk 

Megrendelésének leadásával Ön a Gyógyító Sóterápia Kft. vásárlója lesz. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

A szerződés tárgya a Gyógyító Sóterápia Kft. internetes áruházában található valamennyi árucikk.

Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon/adatlapon tudhatja meg.

Adataink:

Gyógyító Sóterápia Kft.

Székhely: 1135 Budapest, Lehel u. 61.

Adószám: 23705256-241

Cégjegyzékszám: 01-09-974440

Bankszámlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000079-65040007

E-mail cím: info@gyogyitoso.hu

Tel./fax: (+36) 1/288 8565

Mobil: (+36) 30/466 2757

 

A megrendelés elküldésével és annak a Gyógyító Sóterápia Kft. e-mail által történő visszaigazolásával a 17/1999.(II.S.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a Gyógyító Sóterápia Kft. (1135 Budapest Lehel u. 61. Adószám: 23705256-241 , Cégjegyzékszám: 01-09-974440) mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

A Szállító köteles postai úton vagy futárszolgálat útján a Vevő által a Megrendelőlapon kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni.

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul e-mail-ben vagy telefonon felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.

Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szállító által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat - mely a termékek szállítási költségeit is tartalmazza - készpénzben a kézbesítő részére kifizetni, vagy előre utalással rendezni, a termékek megrendelése után, de még a kiszállítás előtt.

A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást telefonon jelezheti a 06/30 466 2757 telefonszámon.

Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Fővárosi Bíróság illetékességét kötik ki. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

Adatvédelmi nyilatkozat:

A Gyógyító Só Webáruház a megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén kapcsolatfelvételhez használja.

A webáruház használata során rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető, például a futárszolgálatnak átadott kiszállításhoz szükséges információk.

A kezelendő adatok fajtája:

 • A megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: név, szállítási cím, elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám), a regisztráció és utolsó belépés időpontja. Az adatokat kérésre azonnal töröljük.
 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Avtv.) 30. § paragrafusának megfelelően ügyfélkapcsolat címén kezeljük adatait.
 • Az adatokat közvetlenül az érintettektől vesszük fel, más nevében regisztrálni tilos, ilyen esetekben minden segítséget megadunk az esetlegesen eljáró hatóságoknak a visszaélést elkövető személyazonosságának felderítésében.
 • Az adatokat kizárólag a megrendelések teljesítésével vagy azzal összefüggésben, ügyfélkapcsolat céljából használjuk fel. Az adatkezeléssel kapcsolatos esetleges változásokról ezen az oldalon adunk tájékoztatást.
 • Adatai módosítását, törlését bármikor írásban kérheti, de ettől független módon törölheti magát az esetlegesen hírlevélre feliratkozottak listájáról, anélkül hogy regisztrációja törlésre kerülne. A hírlevél leiratkozás a levelek alján található leiratkozás link segítségével lehetséges. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@gyogyitoso.hu e-mail címen. 
 • A megrendelt termékről számla készül, melynek tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig tárolásra kerül.

Reklamáció:

A vásárolt termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket visszaszállítja, feltéve, ha a reklamáció már az átadásnál megtörtént.

Jogos reklamáció esetén (nem azt kapta, amit rendelt, nem annyit, sérült a csomagolás, stb.) – felvesszük Önnel a kapcsolatot egy új szállítási időpont egyeztetése céljából.

Az új szállítás költsége ebben az esetben természetesen minket terhel.

Ha bármiféle kérdése, kérése, észrevétele, vagy problémája lenne működésünkkel, az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük, jelezze nekünk!

Forduljon hozzánk bizalommal a 06/30 466 2757-es telefonszámon, vagy az info@gyogyitoso.hu e-mail címen.

Elállási jog:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A vásárló nem kötelezheti az eladót a szállítási díj kifizetésére, ez minden esetben a vásárlót terheli!

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére, egyedi megrendelésére állítottak elő (pl. egyedi gyártású dekorációs elemek). A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát és a megrendeléssel kapcsolatban felmerült esetleges fuvardíjat a fogyasztó részére.

A Gyógyító Sóterápia Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat.

A vételár visszatérítés lehetséges módjai (banki átutalás, postai úton stb.) a vásárlóval egyeztetésre kerülnek.

A teljes törvény: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR&celpara=#xcelparam

Elállási jog gyakorlásának menete:

 • Amennyiben a vásárló elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy emailben teheti meg.
 • Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 8 munkanap beszámításakor.
 • A levelet lehetőleg ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.
 • A megrendelt terméket juttassa vissza címünkre.
 • Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat vállalkozásunknak nem áll módjában átvenni, annak visszajuttatásának költsége a vevőt terheli!
 • Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
 • Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk.
 • Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia!
 • Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Egyéb információk:

Az Interneten keresztül történő vásárlás esetén feltételezhető, hogy a vásárló ismeri az Internet lehetőségeit és korlátait, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és az előforduló hibákra.

A webáruház nem felel az internetes hálózat esetleges műszaki hibáiból, a kommunikációs eszközök esetleges meghibásodásából, bármely szoftver vagy program meghibásodásából, esetleges technikai meghibásodásokból eredő károkért.

A szolgáltató fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételeket vagy más módon kárt okoznak a webáruháznak.

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.