Sóterápiás termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

+36 30/ 466 2757

Űrlapunk segítségével elküldheti üzenetét, érdeklődését!

Értesüljön első kézből legfrissebb akcióinkról, sóterápiával kapcsolatos híreinkről!

Sóterápiás helyiségek kivitelezése

Intézményeknek, Magánszemélyeknek

 

Napjainkban az asztma, az allergia és egyéb felső-légúti megbetegedések az egyik leggyakoribb krónikus betegségnek számítanak, melyek érintik a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.

A sóterápia egy olyan eljárás, mellyel természetes módon kezelhetjük a légúti és allergiás megbetegedéseket, enyhíthetjük a tüneteket, és ami még fontosabb, rendszeres használatával meg is előzhetjük őket.

A só a légzés során bejut a tüdőbe, kitisztítja a légutakat és regenerálja a nyálkahártyát. Így könnyebbé válik a légzés és enyhíti az allergiás tüneteket.

 

A sóterápiás és relaxációs helyiségek kialakítása során a világ két legértékesebb sóját használjuk. A különleges gyógyító hatásáról ismert PARAJDI SÓ és a Pakisztánból származó szintén környezeti szennyeződéstől mentes HIMALAYA SÓ tökéletes választás akár prevenciós céllal használjuk, akár gyógyulás szempontjából.

 

Cégünk küldetése, hogy azon gyógyulni vágyó betegek kezelését segítsük Magyarországon, akik nem látogathatják rendszeresen a parajdi sóbányát. Legfőbb célunk, hogy minél szélesebb körben megismertessük a parajdi és a himalaya só csodálatos hatásait, azokkal az emberekkel is, akik nem szorulnak gyógyulásra, csupán az egészségüket, szépségüket természetes módon kívánják megőrizni.

 

Szakmai tudásunkkal, tapasztalatainkkal, valamint, tanácsadói és tervezői csapatunkkal olyan sóterápiás és relaxációs helyiségek kivitelezését vállaljuk, melyek minden igényt kielégítenek, valamint az élettani hatás és a design együtt, a maximális élvezetet nyújtják. Az alapanyagok és gyártási technológia összhangban vannak a természettel, emellett összhangba kerülnek az Ön otthonával/ intézményével és egyedi elképzeléseivel is.

 

 

A sóterápiás helyiségek kialakításánál az élettani hatás és az esztétikai élmény mellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonsági előírásokra is, így az egyedi gyártású sófalak/sószobák kiváló minőségű, természetes alapanyagokból és magas fokú hozzáértéssel készülnek.

 

Elhivatott csapatunk azzal a céllal alakult és dolgozik folyamatosan, hogy igényes Ügyfeleink,Megrendelőink, az általuk megálmodott és egyedi igényeikre szabott sószobákban/relaxációs helyiségekben tudják kipihenni napi fáradalmaikat, és őrizzék meg saját és családjuk egészségét.

 

 

KINEK AJÁNLJUK A SÓTERÁPIÁS HELYISÉGEK KIALAKÍTÁSÁT?

 • Családok részére; otthoni-saját használatra,
 • Bölcsődékben, óvodákban, játszóházakban,
 • Szállodákban, wellness-és spa központokban,
 • Fittness termekben, szépségszalonokban,
 • Vállalkozásoknak (szolgáltatás-üzemeltetés jelleggel).

MIKOR VAN SZÜKSÉGÜNK SÓTERÁPIÁRA?

 • Megelőzés jelleggel (az immunrendszer erősítése)
 • Gyógyulás céljából (légúti megbetegedések kezelése, légúti allergia tüneteinek enyhítése, légzéselégtelenség, nátha esetén)
 • Alvászavar, koncentrációs zavar, megszüntetése,
 • Stresszoldás, kimerültség, hiperaktivitás csökkentése,
 • Nyugalom, kellemes relaxáció, feltöltődés céljából.

MILYEN BETEGSÉGEK KEZELHETŐK SZÁRAZ SÓTERÁPIÁVAL?

 • Felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák (pollen, toll, pihe, stb.), szénanátha,
 • Asztma, nátha, légzéselégtelenség, tüdőtágulás, fül-orr-gége fertőzések,
 • Hörghurut, arcüreggyulladás,
 • Dohányzás okozta irritációk, horkolás,
 • Állandó köhögés,
 • Alvászavar,
 • Stressz, kimerültség.

Az említett betegségekre az egyik leghatékonyabb, s bárki számára ajánlott kezelési módszer, a természetes száraz parajdi sóterápia, melynek mikroklímája pozitív élettani gyógyhatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre.

A légzőrendszer öntisztuló, valamint a szervezet öngyógyító folyamataiban játszik nagy szerepet.

 

 

Ez a szerkezet, rendeltetésszerű használat esetén időtálló; hosszú éveken keresztül megőrzi eredeti állapotát, minőségét.

Gondozást nem igényel, fenntartási költsége nincs, ezért egyszeri beruházással hosszú távon gondoskodhatunk egy egészséges és esztétikus terápiás helyiség kialakításáról.

 

A parajdi sószobában a különleges hangulatvilágítást a beépített himalaya só dekorációs elemek biztosítják.

A himalaya sótéglák megvilágításával a színterápia nyugtató és stresszoldó hatása érvényesül.

Ennek köszönhetően, rövid idő alatt csökkennek a hiperaktív gyerekek koncentrációs- és alvászavarai, valamint a felnőttek depressziós tünetei.

 

A sóterápia mellett fontos szerepet kap feltöltődés, a relxáció is. Egy-egy falrész vagy akár egy teljes helyiség beépíthető himalaya sótéglával, speciális megvilágítással.

Ezen relaxációs helyiségek a kedvező sóterápiás hatás mellett különleges, meleg hangulattal és a színterápia nyugtató hatásával rendelkeznek.

 

 

A parajdi és a himalaya sóterápiás helyiségek kivitelezése és alkalmazása során arra törekszünk, hogy a sóbánya adta különleges mikroklíma ugyanazon gyógyító és egészségmegőrző hatása érvényesüljön. A természetes sóbánya gyógy-közegét használjuk terápiás céllal.

 

MILYEN FORMÁBAN ALAKÍTHATUNK KI SÓTERÁPIÁS EGYSÉGET?

 • Sófal, mobil sófal,
 • Sószoba,
 • Sókabin,
 • Sóbarlang,
 • Sóhomokozó,
 • Sóbútor (sóasztal, sószekrény)
 • Só dekorációs és design tárgyak, sólámpák.

Élettani hatását tekintve a legjobb választás a parajdi farácsos szerkezetű sófal/sószoba, melynek tartószerkezete I. osztályú, szárított, megmunkált fenyőfa rácsozattal készül. Mögé tenyérnyi méretű parajdi kősó darabkák kerülnek beépítésre.

 

 

A farács résein keresztül a levegő bejut a sófalba és az egyenetlen felszínű parajdi kősó darabok között cirkulál.

A sótömbök felülete porózus, így a negatív sóionok könnyen fel tudnak szabadulni; száraz aeroszol formájában kerülnek a levegőbe, melyet belélegezve bejutnak a tüdőbe és egészen a nagyhörgőkig fejtik ki légút tisztító és nyálkahártya regeneráló hatásukat.

A vírus- és baktériummentes klímában a légzés könnyebbé válik, és enyhülnek az allergiás tünetek.

 

 

Mivel száraz sóterápiát alkalmazunk (sógenerátor, sóionizátor készülék nem működik a helyiségben), nem áll fenn az esetleges nyálkahártya irritáció, a befulladás veszélye, ezért a farácsos szerkezetű parajdi sószobát bárki, mellékhatások nélkül használhatja.

 

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK, JÁTSZÓHÁZAK ÉS KISGYERMEKES CSALÁDOK

figyelmébe ajánljuk a parajdi sófal/sószoba kialakítását, valamint a legkiválóbb kiegészítő sóterápiás módszert, a SÓHOMOKOZÓ-t:

 

A bölcsödék és óvodák csemetéi részére lehetőség van heti több alkalommal is „saját” sószobában történő csoportos foglalkozás keretein belül egyszerre játszani, gyógyulni és immunrendszerüket erősíteni.

A gyerkőcök nagy kedvence a sóhomokozó, mely nemcsak a játékos környezetet alakítja ki, hanem a sószoba, sófal által kialakított speciális mikroklíma tiszta, vírus- és baktériummentes környezetet biztosít a pici gyermekek számára.

 

 

A gyerekek játék közben folyamatosan felkavarják az apró sószemcséket, melyek a légutakba bekerülve fejtik ki hatásukat, ezzel erősítve kis szervezetüket és felgyorsítva gyógyulásukat bármilyen légúti megbetegedés esetén.

A sóhomokozó parajdi só őrleménnyel van feltöltve, mely tiszta, vírus–és baktériummentes környezetet biztosít számukra.

A sóhomokozó kialakítható sókabinban, sószobában egyaránt, de akár önállóan is.

 

 

Cégünk, gyermekeket ellátó intézményeknek (bölcsődék, óvodák, fejlesztő központok, játszóházak), egészségügyi intézményeknek (kórházak, egészségközpontok), valamint szállodák, wellness-fitness centrumok és magánszemélyek részére vállalja sófalak, sószobák teljes körű tervezését, professzionális kivitelezését!

Célunk, hogy szolgáltatásunk igénybevételével, ne csak egészséges környezetet alakítsunk ki, hanem különleges, egyedi, esztétikus belsőépítészeti élményt is nyújtsunk Megrendelőinknek!

Fontosnak tartjuk, hogy minél több kisgyermek részesülhessen a parajdi és a himalaya só adta előnyökből, ezért a gyermekeket ellátó intézményeknek igyekszünk folyamatos akciókkal kedvező árakat biztosítani.

Cégünk minden egyedi igényt, elképzelést figyelembe véve, személyre szabott árajánlatot készít. Hogy minél pontosabban feltérképezzük az Ön igényeit és az adott helyiséget látva, szaktanáccsal, praktikus ötletekkel tudjunk segíteni a sófal/sószoba megtervezésénél, DÍJTALAN HELYSZÍNI FELMÉRÉST biztosítunk!

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni tőlünk sóterápiás helyiség kialakítására, várjuk szíves érdeklődését, ajánlatkérését az alábbi információkkal:

 • A só típusa (parajdi vagy himalaya só, esetleg a kettő együtt),
 • A sóterápiás egység típusa (sófal, sószoba, sókabin, sóhomokozó, himalaya só design lámpák)
 • Az adott helyiség alapterülete,
 • A beépítésre szánt falfelület(ek) mérete (szélessége, magassága),
 • Sóhomokozó beépítése esetén, annak méretei (szélessége, hosszúsága),
 • A kivitelezés helyszíne-település,
 • Telefonos elérhetőség.

 

Kérjen tőlünk INGYENESEN árajánlatot!

sóterápia, parajdi, himalaya, sófal, sószoba, sóbarlang, sókép, sóbútor, sóasztal, sólámpa