Sóterápiás termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

+36 30/ 466 2757

Űrlapunk segítségével elküldheti üzenetét, érdeklődését!

Értesüljön első kézből legfrissebb akcióinkról, sóterápiával kapcsolatos híreinkről!

Sóterápia otthon

 

Tájékozódjon bővebben, az alábbi menüpontokra kattintva!

PARAJDI SÓS FÜRDŐKÚRA

A parajdi sós víz serkenti a vérkeringést, elősegíti a méregtelenítést, nyugtató, lazító hatású.

Mindezek hozzájárulnak a gyulladások megszüntetéséhez, megelőzéséhez, valamint az ízületi és izomfájdalmak csökkenéséhez.

Jótékony hatással van sokféle bőrpanasz esetén is. A parajdi sóból készült fürdő nemcsak bőrproblémák, hanem mozgásszervi és reumatikus, neurológiai periférikus megbetegedések, stressz és nőgyógyászati megbetegedések esetén is sikerrel alkalmazható.

A só felhasználása többféle módon történhet. A maximális hatékonyság eléréséhez 0,5 - 1 kg fürdősót 40-50 liter vízben feloldva bárki kiváló koncentrátumú gyógyvizet készíthet (természetesen ennél hígabb sóoldat is jótékony hatással van a szervezetre).

A fürdővíz hőmérséklete 36-38 fokos legyen, egy-egy fürdés időtartama 30 perc. A terápiát kúraszerűen, 18-20 napon át, naponta egy alkalommal folytassa. A kúrát érdemes 1-2 hónap múlva megismételni.

Fájdalom enyhítésére: helyi kezelésre, nedves borogatásként 0,5 kg parajdi sót kb. 1 liter vízben oldjon fel!

Kisebb mennyiségek készítésénél is tartsa be az 1:2 keverési arányt. Ebbe a tömény oldatba mártott kendővel borogassa a fájós testrészt, és helyezzen rá még egy száraz törülközőt is.

 

 

SÓS IVÓKÚRA

A sós ivókúra elektrolit háztartásunk javításával pozitívan befolyásolja a keringést testünkben. Ezzel segíti a koncentrációs képességünket, elmulasztja a krónikus fejfájást, megszünteti az alvászavart.

Az anyagcsere serkentésével pozitívan hat az anyagcserezavar okozta betegségeknél (pl. cukorbetegség, túlsúly stb).

A sós ivókúra kiegyenlítően hat mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál. Kiegyenlíti a sav-lúg háztartásunkat, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől (pl. hüvelygomba, körömgomba).

Fellazulnak a különböző lerakódások a plakkok, elmeszesedések, vese illetve epekövek, reumás lerakódások, köszvény.

A SÓS IVÓKÚRÁT használhatjuk:

 • ivókúraként,
 • inhalálásra,
 • száj-és foghigiénia ápolásra,
 • párologtatásra,
 • szem-borogatásra,
 • orröblítésre,
 • torokgyulladás kezelésére, köhögésre,
 • mandulagyulladásra,
 • hörghurutra
 • salaktalanításra, méregtelenítésre.

Sikerrel alkalmazható:

 • allergia,
 • szív és keringési panaszok,
 • alvászavar,
 • stressz esetén

A csomag 500 g tengeri kristálysót tartalmaz.

A sóoldatnak nincs szüksége különös tárolásra, mivel bármeddig eltartható.

A sóoldat egy teljesen steril oldat, ezért sem gombák, sem csírák, sem baktériumok nem élnek meg benne.

 

 

Hogyan alkalmazzuk a sós ivókúrát?

1. Készítsünk el egy 26 %-os sóoldatot az alábbi módon!

Tegyük a sókristály szemeket egy üvegbe, pl. befőttes üvegbe vagy üvegkancsóba.

Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű, szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított, klórmentes vízzel, hogy bőven elfedje a sókristályokat.

A só és víz aránya= 1: 3, például: 1 kg sóhoz 3 liter vagy 0,5 kg sóhoz 1,5 liter víz szükséges.

A víz mennyiségét részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz. Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük, a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük.

A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 % - os sóoldatot kapunk. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.

2. A kész 26 %-os kristálysó oldatból

Tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel 2 vagy 3 dl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy klórmentes tisztított vízzel. A kanál lehetőség szerint legyen fa vagy porcelán.

Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.

(Ha valakinek ez túl tömény, akkor a teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1 liter vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk.

Az ivókúrát érdemes olyankor kipróbálni, amikor otthon tartózkodunk a fogyasztás után néhány óráig. Elképzelhető, hogy erősebb hasmenés formájában jelentkezik a salaktalanítás!

Akinél a salaktalanítás ilyen módon, hevesebben lép fel, az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez.

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgését fenntartani.)

 

A sós ivókúrát bármeddig tarthatjuk. A sós oldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az egészséges életmód és a betegségek megelőzése érdekében.

 

Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.

 

TOVÁBBI HÁZI GYÓGYMÓDOK A SÓS IVÓKÚRÁVAL

Inhalálás

Az inhalálás régóta az egyik legegyszerűbb házi gyógymód. A légúti gyulladások, az orr- és melléküregek gyulladása esetén feloldja a lerakódott váladékot, ezáltal könnyíti a légzést.

 

 

Hogyan alkalmazzuk?

Forraljunk fel 1-2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edényben. Adjunk hozzá legalább 20 gramm finom szemcsés kristálysót.

Ha a só feloldódott, hajoljunk a forró gőz fölé és takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk kb. 10-15 percig. A gőzölés után kb. 30 perc szükséges ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat a légzőszervek megkössék és aztán kiköhögjük ezeket.

Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk a sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek vagy megszűnnek.

Az inhalálást mindig 1%-os (pl. 2,5 dl langyos vízbe tegyünk 10 ml 26%-os sóoldatot) oldattal kezdjük és mélyebb légúti megbetegedések esetén lassan emeljük 8%-ig.

A vízbe cseppenthetünk illóolajat is, pl. kamilla, eukaliptusz, kakukkfű.

Gyerekeknél a biztonság kedvéért használhatunk arcszaunát. Ebbe elegendő kb. fél dl sóoldatot tenni egy 10 perces intenzív gőzöléshez. Így csökken a leforrázás veszélye.

Párologtatás a lakásban

Sajnos a körülöttünk lévő levegő oly mértékben szennyezett (por, füst, gázok, különböző allergének, elektroszmog), hogy az már önmagában nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket, terheli az immunrendszert.

A tengeri vagy parajdi kristálysóból készült 26%-os, telített sóoldat állandó párologtatása (szobahőmérsékleten, elektromos ráhatás nélkül) megemeli a relatív páratartalmat, amelyben elemi szinten találhatóak természetes ásványi anyagok. Ezek belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását.

A sóoldat párologtatásának köszönhetően növekszik a levegőben a negatív töltésű ionok koncentrációja, ami többek között fokozza a légzőszervek öntisztulását.

A sóoldatot párologtatása nem csak télen szükséges. Asztmás, allergiás embereknek, kiemelten az allergia szezonban, egész évben hatékony segítőjük lehet a folyamatosan tengeri vagy parajdi sószemcsékkel telített levegő. (A szobában történő párologtatás esetén a tengeri ivókúrás só helyettesíthető parajdi fürdősóval is!)

Javaslat:

 • Egészségmegőrző céllal: napi 30 perc, 12-18 napon keresztül.
 • Meghűlés, nátha kezelésére: napi 30-60 perc, 12 napon át.
 • Asztmásoknak, allergiásoknak (a betegség súlyosságától függően): napi 1-4 óra, 14-21 napon keresztül (érdemes 3 havonta kúraszerűen végezni!)

Száj- és foghigiénia

A só megakadályozza a fogkőképződést és a szuvasodást. A legtöbb ismert fogbetegség a száj és a torok extrém savasodására vezethető vissza.

A sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerációjára és semlegesíti a szájflórát.

 

 

Hogyan alkalmazzuk?

Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal és öblögessünk 2-3 percen keresztül. Gyulladásos, nyitott sebek esetén csökkentsük az oldat koncentrációját! Alkalmazható torokgyulladásra, fogínygyulladásra, fogínyvérzésre, mandulagyulladásra, savas szájflóra megszüntetésére.

Szem borogatása

Mivel hamar hoz enyhülést, már egészen kicsi gyerekeket is könnyen rá lehet venni az alkalmazására.

 

Hogyan alkalmazzuk?

A borogatást 1%-os (pl. 2,5 dl langyos vízbe tegyünk 10 ml 26%-os sóoldatot) langyos tengeri sóoldattal végezzük, ez megegyezik a testnedveink (vér, könny, magzatvíz...) koncentrációjával, ezért egyáltalán nem csíp, nem irritál, inkább kellemesen nyugtat.

A gyógyszertárakban kapható steril 100%-os pamut vattát mártogassunk bele a sóoldatba és helyezzük a szemünkre úgy, hogy az szorosan illeszkedjen. Különösen jótékony hatású az allergiás eredetű szemirritáció esetén!

Alkalmazható- kiszáradt és túlerőltetett szemek, szemfertőzés, szénanátha, árpa esetén.

Orr öblítése

Hogyan alkalmazzuk?

Készítsünk 1%-os sóoldatot (pl. 2,5 dl langyos vízbe tegyünk 10 ml 26%-os sóoldatot), majd cseppentővel cseppentsünk az orrnyílásokba.

Engedjük kifolyni a másik orrlyukon. Ha a szánk közben kissé nyitva van, és azon át lélegezzünk, akkor a sóoldat nem folyik le a garatba. Nem kell megijedni, ha mégis lenyelünk némi sóoldatot, ez semmilyen károsodást nem okoz!

Ismételjük meg a másik orrnyílásban is, majd még néhányszor mindkettőben.

Erős orrdugulás vagy nyálkahártya duzzanat esetén az oldat először visszafolyik ugyanazon az orrnyíláson és csak néhány alkalom után folyik át a másik orrlyukba, amikor az orrjárat szabaddá válik.

Orröblítést naponta többször is végezhetünk, igény szerint.

Nem károsítja az orr nyálkahártyáját, rendszeres alkalmazása esetén (pl. krónikus arc- vagy homloküreg gyulladás esetén) regenerálja, megerősíti a nyálkahártyát, így véd a felülfertőződéssel szemben.

Alkalmazható- nátha, arc- és homloküreg gyulladás, felső légutak akut megbetegedése és allergia esetén.

 

Torokgyulladás kezelése

Hogyan alkalmazzuk?

Gargalizáljunk naponta többször 26%-os sóoldattal, ez elpusztítja a kórokozókat, szabályozza a száj pH értékét, útját állja az újabb fertőzéseknek.

FIGYELEM! A 26%-os sóoldat nagyon erős, érzékenyebb embereknek kellemetlen lehet. Alkalmanként elég 1-2 korty oldattal gargalizálni és inkább többször ismételni napközben.

Gyermekeknek mindenképpen hígabb oldatot készítsünk! Tapasztaljuk ki, hogy mi az a töménység, amit még a kicsi elvisel, és könnyen elfogad.

Szájban lévő gyulladt, nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

SZÉPSÉGÁPOLÁS

Ha szeretné bőrét selymesen puhává varázsolni, próbálja ki a PARAJDI FÜRDŐSÓT és a PARAJDI SÓSZAPPANT!

Amellett, hogy számos bőrbetegségre gyógyír e két nagyszerű termék, bőrének a legkiválóbb kényeztetést adja meg.

 

Parajdi fürdősó

Egy 20 perces parajdi fürdősó salaktalanító hatása megfelel egy három napos gyógy- böjt kúrának.

A parajdi fürdősó, a kristályokba beépült egyedülálló olajesszenciát tartalmazó iszaptartalommal rendelkezik, amely minden más fürdősóhoz képest pluszt jelent.

A fürdősó a parajdi sóbánya által bányászott sóból készül, amit Európa egyik legjobb összetételű sójának tartanak.

Természetes parajdi sóőrlemény, amelynek színe nem fehér, hanem szürkés színű. Ezt az elszíneződést a sóban lévő természetes, ásványi anyagokban igen gazdag iszapmaradvány okozza.

A parajdi só kalciumot, káliumot, jódot, brómot, magnéziumot és egyéb nyomelemeket tartalmaz, ezért nem hasonlítható a minőségileg gyengébb, mosott fürdősókhoz.

A fürdősó rendszeres használatát nők, férfiak és gyermekek számára egyaránt ajánljuk.

 

Gyógyhatásai:

 • relaxáció
 • fáradt test általános regenerálása,
 • reuma, ízületi- és izomfájdalmak,
 • nőgyógyászati problémák (gombásodás, folyás, felfázás, menstruációs panaszok)
 • gerinc- és derékfájdalmak,
 • vérnyomás szabályozás,
 • narancsbőr, terhességi csíkok,
 • pikkelysömör,
 • ekcéma, allergiás bőrtünetek,
 • pattanásos, problémás bőr,
 • rovarcsípés,
 • herpesz,
 • bőr hidratálása,
 • bőrgombásodás, körömgombásodás,
 • fejbőr korpásodása, hajhullás.

Egy fürdő javasolt időtartama 15-30 perc.

Fürdés után ne mossa le a sót, csak törülközővel törölje le!

A fürdősó mellett ne használjon más tusfürdőt, szappant, hogy a só minél hatékonyabban tudjon „dolgozni”.

Parajdi sószappan

A parajdi kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartásunkat, ezért a kristálysóval történő bőrápolásnál megindul az ún. homeosztázis.

A sószappan egy kristálysó darab, amit szappanformára csiszoltak. 100 %-os parajdi kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz!

Természetes iszaptartalmának köszönhetően, hatékonysága sokkal rövidebb idő alatt és látványosabban érzékelhető, más szappanokhoz képest.

Egy parajdi sószappan 6-10 hónapig elegendő.

A sószappan használata:

 • A szokásos tisztálkodás után a tiszta, nedves bőrt óvatosan kenje be sószappannal.
 • Hagyja megszáradni (kb. 5 perc)!
 • A bőrről a kikristályosodott sót törölje le száraz törülközővel! (Fontos, hogy ne dörzsölje, csak simítsa végig a sószappant a kezelendő felületen, mert a sókristályszemek karcolhatnak.)
 • A parajdi só beállítja a bőr természetes pH-értékét, ezért ne mossuk le!
 • A sószappan használata után közvetlenül, krémeket NE használjon!
 • Szőrtelenítés előtt hámlasztóként használjuk, szőrtelenítés után gyulladáscsökkentő hatását használjuk ki.

 

 

A parajdi sószappan ajánlott:

 • Általános arcápolásra,
 • Bőrfeszesítésre;
 • Száraz és zsíros, pattanásos bőrre egyaránt.
 • Egyes bőrbetegségeknél különösen hatásos segítség a sószappan használata! Pl.: ekcéma, allergia, gomba, fertőzés, pikkelysömör, herpesz.
 • Szőrtüszőgyulladás kezelésére tökéletes.

A parajdi sószappan alkalmazása:

 • Mindennapos arc- és bőrápolásra
 • A bőr természetes pH értékének beállítására
 • Száraz illetve zsíros bőr esetén. A só a hiedelmekkel ellentétben nem kiszárítja bőrt, hanem bezárja a nedvességet a sejtekbe. Zsíros bőrnél pedig beáll egy egészséges faggyútermelés még tinédzsereknél is. Pattanásos, problémás bőrnél a tisztulás, a méregtelenítés miatt számítani kell egy kezdeti rosszabbodásra, amely a homeosztázis egyik jele. A pattanások illetve a kelések 2-3 héten belül heg nélkül elmúlnak. A bőr pórusai összehúzódnak, így kevesebb mitesszer keletkezik. Amennyiben az arcbőr feszül, várjunk kb. 20 percet. Általában ez elég idő ahhoz, hogy meginduljon a faggyútermelődés és elmúljon a feszülő érzés.
 • Bőrbetegségek esetén, pl. ekcéma, gomba, allergia. A sebes, gyulladt bőrfelületet ne kenjük be közvetlenül a sószappannal, mert felsértheti a bőrt. Kézről vigyük fel a sót a nedves bőrre.
 • Borotválkozás után a sószappant arcvíz helyett használjuk. Megnyugtatja a bőrt, a kipirosodást pedig elmulasztja. Állandó használatával a szőrtüszőgyulladások is elmúlnak.
 • Kézápolásra, a sarok puhítására.
 • Herpesz kezelésénél a só vírusölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz elmulasztására és megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb szárad le és múlik el a hólyagocska. A sebek 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.
 • Rovarcsípésnél a benedvesített sószappannal kenjük be a csípés helyét. Megnyugtatja a bőrt, nem viszket és nem pirosodik ki.
 • DEO-ként is használhatjuk: a benedvesített sószapannal kenjük be a hónaljunkat, majd dörzsöljük el a kikristályosodott sót. A só baktériumölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

Parajdi sópárna

A sópárna csak természetes parajdi kristálysóból áll, amely 84-féle ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz ráadásul olyan szerkezetben, amely hatékonyan képes támogatni szervezetünk öngyógyító mechanizmusait.

A sópárna egy lenzsák, amelynek tartalma kb. 0, 5 kg parajdi kristálysó.

Használata:

A parajdi sópárnát hidegen és melegen is alkalmazhatjuk.

A sópárna több alkalommal újra melegíthető vagy hűthető, ha vigyázunk rá, hogy a vászon ne sérüljön. Érdemes félévente kicserélni.

Fájdalomcsillapításra tökéletes megoldás a PARAJDI SÓPÁRNA, amennyiben az alábbi panaszokat szeretné orvosolni:

 

A meleg sópárna alkalmazható:

 • középfülgyulladás,
 • hátfájás,
 • degeneratív ízületi fájdalmak,
 • vese fájdalmak,
 • máj és epe panaszok,
 • köhögés,
 • fájó fül,
 • menstruációs fájdalom esetén.

A hideg sópárna alkalmazható:

 • ficam,
 • zúzódás,
 • rándulás,
 • köszvény, arthritis esetén.

A sópárna melegítése:

Tegyük a sópárnát 10-12 percre 50-60°-os sütőbe, majd helyezzük a kezelendő testrészre kb. 20 percre.

Érdemes egy hőálló tálra helyezve melegíteni a párnát, hogy a lenvászon ne égjen meg.

Mikrohullámú sütőt ne használjunk a melegítéshez! A sókristály hosszú ideig megőrzi a hőmérsékletét, rezgései pedig serkentik az immunrendszert.

VIGYÁZAT!

A túl meleg sópárna sérülést okozhat! Mindig ellenőrizzük a hőmérsékletét, mielőtt a meztelen bőrfelületre tennénk!

A sópárna hűtése:

Tegyük a sópárnát kb. félórára a mélyhűtőbe és utána a fájó testrészre.

TISZTÍTÁS-FERTŐTLENÍTÉS

Penész megszüntetése sótéglával

A napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk penészes vakolatokkal, lakásokkal, melynek oka főleg a külső hőszigetelő rétegek és a nyílászárók területén.

A mai korszerű ablakok többsége tökéletes légzárású, ezzel azonban megszűnt a nyílászárók természetes szellőzése.

A penész egy olyan gomba, ami mindenütt jelen van. Apró penész-spórák repülnek a levegőben mindenfelé.

Ám a penészesedés nem indul el mindaddig, amíg a penész nem talál megfelelő "táptalajra".

A száraz, kellően szellőzött és megfelelő hőmérsékletű felületen a penészedés nem indul el.

Ha már bekövetkezett a baj, nem szükséges rögtön különféle vegyszereket, penész gátló festéket, penész lemosót bevetni, ugyanis, a kezelőszer hatóanyagának lebomlása után a penészképződés újra előjön.

Próbálja ki, hogy elhelyez néhány darab parajdi sótéglát a penészes terület közelébe! A sótégla a levegő páratartalmából megköti, magába szívja a vizet, amely lecsapódik a sótégla felületén és megakadályozza a fal további vizesedését.

Ajánljuk:

 • Asztmás beteg szobájába, a fűtőtest közelébe tenni,
 • Légtisztítás,
 • Elektroszmog esetén a számítógép, TV, mobiltelefon közelébe tenni, hogy leárnyékolja, ionizálja a környezetet,
 • Antibakteriális hatása miatt minden lakásba, gyermekszobába, betegek közelébe érdemes egy-egy darabot tenni,
 • Füstös helyiségek légtisztítása,
 • Szaunába, infraszaunába.

Fehérítés, tisztítás szódabikarbónával

Az étkezési minőségű szódabikarbónát ajánljuk:

 • konyhai felhasználásra,
 • fehér ruhák mosásához, hogy visszanyerjék eredeti fehér színüket, (eltűnteti a sárgás, szürkés elszíneződést).
 • fuga tisztításra, fehérítésre (Oldjunk fel egy kis tálkában annyi szódabikarbónát, hogy krémes, de nem túl sűrű állaga legyen és egy nem használt fogkefével dörzsöljük át a piszkos, elsötétedett fugát. Egy pár perc elteltével, bő vízzel, vizes ruhával töröljük át az egész felületet. Ragyogóan tiszta és hófehér lesz a kezelt felület.)
   
   

Vízlágyítás sótablettával

A nagy tisztaságú osztrák SÓTABLETTA egy magas minőségű sókapszula, mely gondoskodik vízlágyító berendezése problémamentes, hosszantartó működéséről.

Használható mosogatógépbe, kézi mosogatáshoz, valamint mosáshoz (5-6 kapszula a mosógép dobjába. Érdemes egy kis textil tasakba helyezni!)

Minőségét száraz helyen, korlátlan ideig megőrzi!

 

 

SÓ A GASZTRONÓMIÁBAN

Sót napi szinten fogyasztunk, ezért nem mindegy melyik fajtát visszük be szervezetünkbe.

A forgalomban kapható konyhasók nagy része különböző adalékanyagokat, pl. cukrot, kálium-kloridot is tartalmazhat az optimális aránynál nagyobb mennyiségben.

A nátrium folyamatos, napi szintű pótlására szükség van, mivel sejtszinten nagyon fontos a kálium-nátrium ion egyensúly.

A Tiszta Só (Tiszta NaCl) összetétele:

1 kg minimum 99,5% NaCl tartalmú nagy tisztaságú konyhasó.

Mivel a tiszta só nem tartalmaz semmilyen adalékot, csomósodás gátlót; előfordulhat, hogy összeáll csomókba, színe pedig nem hófehér, mivel vegyi úton nincs kifehérítve.

A Tiszta Só minőségét -bontatlan állapotban-korlátlan ideig megőrzi.

Amellett, hogy szerveztünk számára a legjobb minőségű étkezési sót biztosítjuk, az ínyenc szakácsok is elégedettek lesznek vele.

Legyen szó magyaros ízekről vagy egzotikus, pikáns különlegességekről; a tiszta erdélyi és himalájai étkezési só kiváló hozzávaló lesz a sütés-főzés során.

Fontos, hogy a sót ne főzzük, inkább csak a főzés végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon a himalájai só különleges ízvilága és ne vesszenek el az értékes ásványi anyagok, nyomelemek.

Himalájai sütőlap

Nemcsak az ízek, de a látvány kedvéért is elengedhetetlen a himalája sólapon történő sütés.

Az eredmény: egy igazán finom, könnyű és rendkívül puha hús, természetesen hozzáadott só nélkül.

A sólap könnyen átmelegszik, és elég hosszan tartja a hőt. Felülete egyszerűen, egy neves szivaccsal, óvatos dörzsöléssel tisztítható. Száraz ruhával is töröljük át a sólapot.

Tilos mosogatógépbe tenni vagy folyóvíz alá tartani, mert a folyamatos mosás következtében feloldódik.

Tisztításkor ne használjunk mosogatószert! Ha ezt a folyamatot betartjuk, a sütéssel csak nagyon kevés felületet veszítünk a sótáblából. Így akár több tucatszor is felhasználható grillezésre, sütésre.

Használata: kb. 200 C fokon melegítsük fel a sólapot (sütőben vagy grillsütőn). Kb. 30-35 perc szükséges a felmelegedéshez.

Egy fa deszkára elhelyezve, akár tálalás előtt az étkező asztalon is megsüthetjük rajta a húst, zöldséget, tojást.

 

SÓ DESIGN TERMÉKEK

Egyedi tervezésű himalájai só dekorációs elemek, lámpák

Igazán különleges, egyedi kialakítású himalájai só dekorációs elemek, lámpák, I. osztályú minőségű valódi fakeretben, mely elhelyezhető sószobában, sókabinban, de akár saját otthona, gyerekszobája, irodája dísze is lehet, mely biztosan kiérdemli az elismerő pillantásokat.

Szerelhető mennyezetre vagy falra, de szekrényre, polcra is helyezhető.

Állítva és fektetve is pozícionálható.

A dekorációs elemek bármilyen méretben, formában és színben elkészíthetők.

 

fürdősó, ivókúra, étkezési só, sószoba, sófal, sóhomokozó, sóbútor, sókép, sólámpa